Marktinzicht

Een relevant marktinzicht over je reseller-netwerk krijgen is de sleutel tot een geoptimaliseerd bedrijf. Jarenlang was het grootste deel van de prijsindex een stukje informatie dat was voorbehouden aan retailers, maar als merk kan dat inzicht potentieel het verschil betekenen tussen succes en mislukking. Met het PriceShape-platform kun je aan de hand van al deze inzichten je merkstrategie plannen, onderhandelen en uitvoeren, in al je markten

Domeinoverzicht

Volledig reseller-overzicht

Met ons volledige overzicht van je resellers kunnen jij en je team een overzicht krijgen van de prestaties en prijzen van de reseller op de markt en je analyses rondom de reseller opbouwen. 

We verzamelen informatie over hoeveel van je producten je resellers in hun assortiment hebben, hoeveel er wel en niet op voorraad zijn, hoeveel de prijs afwijkt van de markt en de adviesprijs die aan de reseller wordt gegeven. 

Als je deze cijfers weet, kun je eenvoudig extra verkopen aan de individuele klant plannen en uitvoeren op basis van de marktindex, de voorraadgeschiedenis en hun prijspositie in de markt.

Prijsleider

Ontdek trends en tendensen

Als je met je resellers steeds maar weer dezelfde discussie hebt over dat je de kostprijzen wil verlagen, zodat deze de markt weer kunnen volgen, kan er een disfunctionele relatie ontstaan.

Als je de marktdynamiek begrijpt en de acties van de individuele resellers op de markt kent, krijg je een nog betere en redelijkere basis om met je resellers te onderhandelen en te discussiëren.

Dankzij de kennis die PriceShape biedt, kun je je concentreren op het onderhouden en optimaliseren van de relatie en in plaats daarvan de omzet in je accountwinkel verhogen.

Campagnes

Prijsgeschiedenis

Volg de prijsgeschiedenis van de prijzen van je reseller. Weet wie er tegen je adviesprijs verkoopt en wie je merk mogelijk devalueert door de prijzen in de loop van de tijd te dumpen. 

Deze functie geeft je informatie over hoe prijzen worden beïnvloed door geplande campagnes of door constante druk op de markt. Hoe werden de prijzen beïnvloed door bijvoorbeeld Black Friday-campagnes vorig jaar en zie je een verband tussen lagere prijzen en hogere omzetcijfers van je producten of niet?

Marktplaatsen

De prijzen op marktplaatsen volgen

Marktplaatsen zijn een fenomeen die een merk gemakkelijk kunnen schaden. Met marktplaatsen kunnen resellers een lagere prijs aanbieden dan de merken op hun site.

Maar met PriceShape kunnen we die marktplaatsen volgen en jou bovendien een lijst geven van resellers die marktplaatsen gebruiken om meer producten tegen een lagere prijs op de markt te brengen, wat mogelijk schadelijk is voor de marktprijs en de interpretatie van je merkwaarde.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwsbrief van PriceShape E-mail

Je kunt veel leuke content en updates verwachten in onze nieuwsbrief, zoals gratis webinars en blogs. We streven ernaar onze kennis te delen en mensen te informeren over prijzen en trends in de wereld van e-commerce.

Gerelateerde Links

Waarom PriceShape
Rapporten op C-niveau
Accountbeheer