Geavanceerd productbeheer

Wil je een compleet overzicht van je concurrenten en hun voorraadstatus, prijzen, leveringskosten of hoeveel concurrenten dezelfde producten verkopen als jij? Zoek niet verder. We hebben ons platform op maat gemaakt om elk type productmanager, inkoper, prijsmanager en bedrijfseigenaar te helpen

Geavanceerd productbeheer

Het grote plaatje

Stel je voor dat je de mogelijkheid hebt om in één oogopslag het volledige marktbeeld te overzien, waarbij je inzicht krijgt in de geschiedenis van de productprijzen, prijspositie en indexcijfers in vergelijking met je belangrijkste concurrenten. Stel je de inzichten eens voor die dat je op kan leveren en de mogelijkheid om binnen een paar minuten strategische productbeslissingen te nemen op basis van die data. Hoeveel waarde zou dat toevoegen aan de manier waarop je werkt?  

In PriceShape leveren we die weergave in een gepersonaliseerd dashboard waar je het volgende kunt zien: 

 

  • Overzicht van je topconcurrenten
  • De prijsgeschiedenis voor specifieke producten
  • Je prijspositie in de markt ten opzichte van je concurrenten, op merk- of productniveau 
  • Voorraadstatus
  • Recente prijswijzigingen
Geavanceerd productbeheer

Gemakkelijke en snelle rapportage op alle niveaus

Stel je voor dat je elke ochtend een bijgewerkt marktrapport per e-mail ontvangt, die je op je dooie gemak kunt lezen bij een kopje koffie. Onze statusrapporten voorzien je van informatie over prijsveranderingen in het marktsegment in de productgroepen die je nodig hebt, bijvoorbeeld merken, productsoorten, A-producten, de producten waarvoor je verantwoordelijk bent of producten die langzaam verkopen. 

Met elke ochtend een rapport in je inbox kun je trends analyseren en snelle beslissingen nemen over je producten en hun prijzen. De rapporten zullen ook worden gebruikt als een geldige basis om de richting van je merk en prijspositie aan te geven om de markt te veroveren.

Geavanceerd productbeheer

Maak topafspraken met je leveranciers

Kennis is de sleutel. Met marktinzichten, prestatiegegevens en prijsgeschiedenis heb je de overhand als het gaat om de onderhandelingen met je leveranciers. 

Duidelijke informatie over het assortiment, de voorraadstatus en de dagelijkse prijzen van concurrenten vergeleken met die van jou, laat je weten wanneer een concurrent de markt probeert te pushen en hoe ver je in prijs zou kunnen dalen voordat je de leverancier moet vragen om een betere afspraak of overleggen over toekomstige mogelijkheden voor compatibele prijzen.

Door inzicht te krijgen in de prijspositie van de concurrenten met dezelfde producten als jij en een betere kostprijs te regelen, kun je jezelf concurrerender prijzen. En je begrijpt gemakkelijk wat je moet kopen op basis van je prijs en winst.Geavanceerd productbeheer

Concurrerende prijzen bepalen 

Heb je ooit een prijs gebaseerd op onderbuikgevoel, dat je vertelde dat dit de juiste was? 

Waarom gebruik je niet de geavanceerde regels voor marktinzichten en onze geautomatiseerde dynamische prijsbepaling om ervoor te zorgen dat je ALTIJD de “juiste” prijs hebt om genoeg winst te maken en de markt te veroveren met de best mogelijke prijs? 

Met concurrerende prijzen kun je er zeker van zijn dat je producten zo concurrerend zijn als nodig is en dat je ook winst kunt maken. Het gaat niet alleen om de goedkoopste zijn, maar ook om de slimste, waarbij je inzichten combineert met prestaties en interne regels om de juiste prijs voor de juiste producten te bepalen, elke dag, elke keer!

Categoriebeheer

Gebruik de kennis van vandaag om morgen de beste te zijn

Met historische gegevens kun je je beste seizoensaanbiedingen analyseren en plannen. Doordat PriceShape alle prijsinformatie in de markt verzamelt en opslaat, kun je terug in de tijd gaan en dat inzicht gebruiken om bijvoorbeeld je komende Black Friday-campagnes te plannen.

Wanneer hebben je concurrenten vorig jaar de prijzen gewijzigd en met welk percentage? Neem controle over de situatie en verover de markt elke keer opnieuw! 

Je krijgt ook toegang tot de indexnummers van je concurrenten en de voorraadstatus, waar ze goedkoper of duurder zijn dan jij.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwsbrief van PriceShape E-mail

Je kunt veel leuke content en updates verwachten in onze nieuwsbrief, zoals gratis webinars en blogs. We streven ernaar onze kennis te delen en mensen te informeren over prijzen en trends in de wereld van e-commerce.

Gerelateerde Links

Waarom PriceShape
Prestatie-inzichten
Monitoring van concurrenten